Flowee Spijkermat - Grijs-Paars - 77x45cm

Artikelnummer: smgpg01
Vorige Artikel 16 van 21 Volgende
€ 35,00 (inclusief btw)

De Flowee spijkermat, ook wel acupressuurmat genoemd, is een soort matras met daarop allemaal rondjes. Deze hebben elk 42 unieke scherpe uiteinden die in de huid drukken als je op de mat gaat liggen. De Flowee spijkermat bevat in totaal 8800 unieke drukpunten. Meer dan een gemiddelde spijkermat.

Werking spijkermat: Ontdek het nieuwe ontspannen!

Zodra je op de mat gaat liggen prikken de scherpe uiteinden in de huid. Jouw lichaam ervaart een (lichte) pijnprikkel. De hersenen maken Endorfine & Oxytocine aan, twee gelukshormonen die een pijnstillende werking hebben. Na een aantal minuten neemt de pijn af en merk je dat jouw lichaam warm wordt.

De doorbloeding is geactiveerd waardoor de afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Ook de spieren ontspannen. Jouw aandacht is volledig naar het lichaam getrokken en onbewust maak je jouw hoofd leeg. Binnen 10-20 minuten ben je helemaal relaxed. Je kan het vergelijken met acupressuur. De Spijkermat wordt ook niet voor niks ook een acupressuurmat genoemd. Daar zijn geen verschillen in.

* Ook kan de spijkermat worden gebruikt voor de voeten met daarbij hetzelfde resultaat.

Slecht slapen, stress, burn-out & het belang van ontspannen

Tegenwoordig hebben we veel meer prikkels te verwerken dan vroeger. Vooral door de opkomst van de nieuwe technologie. In plaats dat we meer tijd nemen om deze prikkels te verwerken zijn we juist meer in minder tijd gaan doen. Alles moet sneller en meer. Daarnaast ploffen we ’s avonds op de bank voor de tv in plaats van dat we echt even gaan ontspannen. Resultaat: nog meer prikkels. We vallen moeilijker in slaap, we komen minder goed in een diepe slaap. Stress neemt toe en kans op een burn-out is groot.

Toename rugklachten, nek- en schouderklachten, (spannings-) hoofdpijn en migraine

Door de jaren heen zijn we minder gaan bewegen en besteden we meer tijd door achter een scherm. Of je nu voor jouw werk achter een laptop zit of je kijkt regelmatig op jouw telefoon er zit meer spanning opgeslagen in onze rug, nek- en schouders dan voorheen. Wanneer je minder beweegt, vermindert de doorbloeding, worden afvalstoffen minder goed afgevoerd en krijg je last van stijven spieren en soms zelfs zogenoemde knopen.

Verminder deze stress & (pijn)klachten met de Flowee Spijkermat

Zorg goed voor jezelf en jouw lichaam door dagelijks minimaal 20 tot 40 minuten gebruik te maken van onze spijkermat. Maak er een dagelijks ontspanningsmomentje van voordat je gaat slapen. Of juist als energizer aan het begin van de dag.

Positieve effecten spijkermat

Meer dan 10 jaar is Flowee hét Nederlandse merk Spijkermatten. Door de jaren heen hebben we veel mooie berichten ontvangen over de positieve effecten van de mat en de behaalde resultaten. Enkele voorbeelden zijn:

  ✔ Vermindering van nek- en schouderklachten waaronder stijve spieren
  ✔ Directe ontspanning
  ✔ Verbeterde doorbloeding
  ✔ Vermindering van hoofpijn en migraine
  ✔ Ontspannen van de spieren
  ✔ Afname van restless legs, wintertenen en zere voeten
  ✔ Meer energie en minder stress
  ✔ Vermindering van (chronische) pijnklachten

De spijkermat is ook te gebruiken bij autisme, ad(h)d én door kinderen.

Pijn met pijn behandelen / Chronische pijnklachten

Wanneer we pijn ervaren en hierdoor minder goed kunnen functioneren proberen we om van deze pijn af te komen. Soms met medicatie of door tegendruk te geven met jouw handen bijvoorbeeld. Misschien herken je het wel bij hoofdpijn. Vaak zitten we dan met onze handen tegen ons hoofd aan. Vaak zonder succes.

Wanneer je de spijkermat gebruikt op zo’n moment wordt de doorbloeding geactiveerd. De gelukshormonen endorfine en oxytocine worden aangemaakt. En binnen enkele minuten kan dit zorgen voor verlichting van de pijnklachten. Of het is juist fijn om even de ontspanning op de mat te vinden doordat jouw aandacht op iets anders gericht wordt. Juist daarom wordt de spijkermat ingezet bij chronische pijnklachten waaronder reuma, hoofdpijn/migraine, fibromyalgie of spierpijn.

Bestel de spijkermat in de webshop van Flowee en probeer deze 30 dagen gratis uit.

Kenmerken acupressuurmat/spijkermat

  • Op de mat zitten in totaal 210 spikes met elk 42 scherpe uiteinden. Hierdoor heeft het kussen meer dan 8800 unieke drukpunten voor een optimale werking.
  • De spikes zijn gemaakt van ABS Plastic. Veilig voor de gezondheid, dit materiaal wordt ook gebruikt voor kinderspeelgoed, waaronder LEGO.
  • De stof heeft een extra stevige weving waardoor deze lang meegaat. 
  • De vulling is van foam. Daardoor vormt de mat erg goed naar elk lichaam. 
  • Afmetingen: 77cm x 45cm x 2cm
  • Gewicht: 600 gram
  • Flowee biedt op alle Flowee spijkermatproducten vijf jaar garantie. 

LET OP

Het gebruik van de spijkermat kussen is niet aan te raden in geval van*; 

  • Bij bloedstollingproblemen, hartproblemen en/of gebruik van bloed verdunnende middelen
  • Bij huidproblemen op de plekken waar het kussen gebruikt wordt
  • Bij zwangerschap: raadpleeg een arts/verloskundige alvorens gebruik te maken van het kussen

*Bij twijfel, raadpleeg altijd een arts voordat je de spijkermat gebruikt. Of lees hier voor meer informatie.

Specificatie Omschrijving
Barcode 8718868357441
Kleur Grijs met paarse spikes
Drukpunten 8800
Materiaal Spikes ABS Plastic
Materiaal stof Katoen
Vulling Foam
Afmeting mat 77cm x 45cm x 2cm
Gewicht 0,6 Kg
Geschikt voor: Gehele lichaam
© 2010 - 2022 Flowee - Relax your senses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel