ECO

Flowee Spijkermat ECO Mandala - Groen-Grijs - Gevuld met Kokosvezels - 77x45cm

Artikelnummer: smdldgg01
Vorige Artikel 11 van 16 Volgende
€ 55,00 (inclusief btw)

Kies je voor duurzaamheid dan ga je voor ons ECO model. Dit model is vergelijkbaar als onze originele Flowee Spijkermat. Heeft een vulling van kokosvezels waardoor deze variant duurzamer en milieuvriendelijker is. Ook zorgt de vulling voor meer intensiteit. Een aanrader voor als je nog meer uitdaging wilt!

Bekijk de details van dit artikel door op het tabblad specificaties (hierboven) te drukken.

De Flowee spijkermat, ook wel acupressuurmat genoemd, is een soort matras met daarop allemaal rondjes. Deze hebben elk 42 unieke scherpe uiteinden die in de huid drukken als je op de mat gaat liggen. De Flowee spijkermat bevat in totaal 8800 unieke drukpunten. Meer dan een gemiddelde spijkermat.

Werking spijkermat

Zodra je op de mat gaat liggen prikken de scherpe uiteinden in de huid. Jouw lichaam ervaart een (lichte) pijnprikkel. De hersenen maken Endorfine & Oxytocine aan, twee gelukshormonen die een pijnstillende werking hebben. Na een aantal minuten neemt de pijn af en merk je dat jouw lichaam warm wordt.

De doorbloeding is geactiveerd waardoor de afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Ook de spieren ontspannen. Jouw aandacht is volledig naar het lichaam getrokken en onbewust maak je jouw hoofd leeg. Binnen 10-20 minuten ben je helemaal relaxed.

Belang van ontspannen

Tegenwoordig hebben we veel meer prikkels te verwerken dan vroeger. In plaats dat we meer tijd nemen om deze prikkels te verwerken zijn we juist meer in minder tijd gaan doen. Alles moet sneller en meer. In plaats van echt te ontspannen ploffen we ’s avonds op de bank voor de tv. Resultaat: nog meer prikkels.

Daarom onze tip: Neem de tijd om te ontspannen! Ga voor het slapen even op de spijkermat liggen en geef jezelf de kans om tot rust te komen. Ervaar een lange en diepe nachtrust.

Positieve effecten spijkermat

Meer dan 10 jaar is Flowee hét Nederlandse merk Spijkermatten. Door de jaren heen hebben we veel mooie berichten ontvangen over de positieve effecten van de mat.

Enkele voorbeelden van deze voordelen zijn;
  ✔ Vermindering van nek- en schouderklachten
  ✔ Directe ontspanning
  ✔ Verbeterde nachtrust
  ✔ Ontspannen van de spieren
  ✔ Verbeterde doorbloeding
  ✔ Minder hoofdpijn en nek-/schouderklachten
  ✔ Afname van restless legs, wintertenen en zere voeten
  ✔ Meer energie en minder stress
  ✔ Vermindering van (chronische) pijnklachten

Pijn met pijn behandelen

Wanneer we pijn ervaren en hierdoor minder goed kunnen functioneren proberen we om van deze pijn af te komen. Soms met medicatie of door tegendruk te geven met jouw handen bijvoorbeeld. Misschien herken je het wel bij hoofdpijn. Vaak zitten we dan met onze handen tegen ons hoofd aan. Vaak zonder succes.

Wanneer je de spijkermat gebruikt op zo’n moment wordt de doorbloeding geactiveerd. De gelukshormonen endorfine en oxytocine worden aangemaakt. En binnen enkele minuten kan dit zorgen voor verlichting van de pijnklachten. Of het is juist fijn om even de ontspanning op de mat te vinden doordat jouw aandacht op iets anders gericht wordt. Juist daarom wordt de spijkermat ingezet bij chronische pijnklachten waaronder reuma, hoofdpijn/migraine, fibromyalgie of spierpijn.

Ervaar de spijkermat zelf door deze te bestellen en 30 dagen uit te proberen. Je ontvangt bij jouw bestelling een uitgebreide gebruiksbeschrijving met handige tips.

LET OP:

Het gebruik van de spijkermat is niet aan te raden in geval van*; 
- Bij bloedstollingproblemen, hartproblemen en/of gebruik van bloed verdunnende middelen
- Bij huidproblemen op de plekken waar de Flowee gebruikt wordt
- Bij zwangerschap: raadpleeg een arts/verloskundige alvorens gebruik te maken van de Flowee

*Bij twijfel, raadpleeg altijd een arts voordat je de Flowee mat gebruikt.

Specificatie Omschrijving
Barcode 8718868357953
Kleur Groen met grijze spikes
Drukpunten Op de Spijkermat zitten in totaal 210 spikes met elk 42 scherpe uiteinden. Hierdoor heeft de mat meer dan 8800 unieke drukpunten voor een optimale werking.
Materiaal Spikes ABS Plastic. Veilig voor de gezondheid, dit materiaal wordt ook gebruikt voor speelgoed (LEGO).
Materiaal stof Katoen
Vulling Kokosvezels
Afmeting mat 77 cm x 45 cm x 2 cm
Gewicht 1,3 Kg
Geschikt voor: Gehele lichaam
© 2010 - 2022 Flowee - Relax your senses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel