Sorteer op
Sorteer op

Bolsters

Yoga Bolster - Een bolster wordt voor veel verschillende vormen van yoga gebruikt, maar ook bij Pilates en meditatie of mindfulness.

Waar wordt een bolster voor gebruikt?
Je kan een bolster gebruiken als ondersteuning bij diverse oefeningen (ook wel asana’s genoemd) maar je kan er ook op zitten tijdens een meditatie of ademhalingsoefening.Tegenwoordig worden de bolsters veel gebruikt bij yin yoga en restorative vormen van yoga, maar per les en docent kan dit ook nog verschillen. Het mooie is dat bepaalde houdingen met de bolster je meer energie kunnen geven, dit is zeker fijn na bijvoorbeeld een lange dag werken.Enkele voorbeelden van oefeningen waarbij je een bolster kan gebruiken zijn;

Butterfly pose:
Deze oefening is echt een borstopener. Leg hierbij de bolster in de lengte onder jouw ruggenwervel voor meer uitdaging. Is de oefening te intens? Leg de bolster dan niet helemaal tot aan je billen maar iets hoger.

 

Gebroken kaars:
Bij deze oefening lig je met jouw benen tegen een muur omhoog. Voor extra ondersteuning in de onderrug gebruik je hierbij bijvoorbeeld de ovale bolster, zeker voor wanneer je een holle onderrug hebt is het verstandig een bolster te gebruiken.

Childpose:
Ga op je knieën zitten en leg de grote bolster tussen je benen. Ga vervolgens op met jouw borst op de bolster liggen, leg jouw wang op de bolster en adem rustig in en uit. Deze houding blijf je ongeveer 3 minuten volhouden erna wissel je van kant, dus dan leg je jouw andere wang op de bolster en blijft je nog 3 minuten in deze houding.

* Je kan eventueel iets onder de bolster leggen om deze te verhogen mocht je teveel stretch in de onderrug ervaren.

Daarnaast zijn er ook diverse oefeningen waarbij je de bolster als ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld onder de onderrug, maar ook voor onder de nek of knieën. Voel je tijdens een oefening ongemakken en/of pijn gebruik dan een yogariem of bolster.

De vulling van een bolster.
Het is belangrijk om een stevige bolster te gebruiken, dit zorgt namelijk voor een goede ondersteuning. De bolsters van Flowee zijn gevuld met boekweitkaf

Boekweitkaf is een mooi natuurlijk product, dit zorgt ervoor dat deze items duurzamer zijn dan die met andere materialen. De vulling zit in een aparte binnenhoes en kan je makkelijk uit de buitenhoes halen. Hierdoor kan je de buitenhoes gemakkelijk wassen en kan je naar eigen wens de stevigheid van het bolster bepalen. De hoezen kan je d.m.v. een rits open maken. Doordat de buitenhoes is gemaakt van katoen dat op een canvas twill manier is geweven is het model extra stevig en duurzaam.

TIP: Leg het boekweitkaf een nacht uit op een laken. Op deze manier geef je het de kans om het boekweitkaf te laten luchten.

Verschillende modellen bolsters:
In onze webshop vind je 2 verschillende modellen bolsters, een ovaal model en een rond model. De bolsters zijn fijn voor onder de knieën tijdens de eindontspanning maar ook tijdens de verschillende yogaoefeningen zoals de childpose & butterfly pose.

Beide bolsters hebben een handvat waardoor je het model erg gemakkelijk kan dragen en mee kan nemen.

Maten bolsters:
Ovaal model is 70 cm lang, 25 cm breed en 14 cm hoog.
Rond model is 59 cm lang en heeft een diameter van 21,5 cm.  

Yin Les met Bolster:
Wil je graag ervaren wat een yin les is? Bekijk dan hier de video van Marja Bazuin. Tijdens deze les gebruikt ze een meditatiekussen en bolster van Flowee. 

© 2010 - 2022 Flowee - Relax your senses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel