Gebruik en werking spijkermat Flowee

Download hier onze uitgebreide Gebruiksbeschrijving van de Spijkermat & Tips. Wanneer je een van de spijkermatproducten besteld ontvang je ook een papieren gebruiksbeschrijving.


Een Flowee spijkermat wat is dat nu eigenlijk precies en hoe werkt het?

Een spijkermat, ook wel acupressuurmat genoemd, wordt gebruikt om de balans weer terug te brengen in jezelf. Door het gebruik ervaar je o.a. een goede ontspanning, een betere nachtrust, meer energie en vermindering van hoofd- en spierpijn.

De geweldige werking van de acupressuurmat heeft zijn oorsprong in India. De bekende spijkerbedden uit dit land zijn de inspiratiebron geweest voor de ontwikkeling van deze matten. De spijkermat van Flowee bevat meer dan 8800 scherpe uiteinden, ook wel de “spijkers”.  Wanneer je op de mat gaat liggen prikken deze in de zenuwuiteinden van de huid. De bloedsomloop van jouw lichaam wordt gestimuleerd. Je ervaart een lichte ‘pijnprikkel’ en het lichaam maakt de ‘feel good’ hormonen oxytocine en endorfine aan. Na een aantal minuten voel je de pijn afnemen, je lichaam wordt warm en de ontspanning is daar.

Deze feel good hormonen zorgen voor ontspanning, pijnverlichting en een gevoel van euforie. Een goede doorstroming van energie is de basis van onze gezondheid, het houdt ons lichaam en geest in balans.


Hoe gebruik ik een spijkermat?

De spijkermat kan voor het gehele lichaam gebruikt worden. De 3 meest gebruikte posities zijn de rug, de nek en voeten. Deze zijn eenvoudig toe te passen en hebben een groot positief effect.

De mat wordt meestal gebruikt als ontspanningsproduct voor het slapen gaan. Maar kan meerdere malen op elk moment van de dag worden gebruikt. Net wanneer jij er behoefte aan hebt.  Hieronder bespreken we de 3 meest voorkomende posities.


Verschillende spijkermat modellen.

De Flowee Spijkermat is beschikbaar in 4 verschillende modellen: standaardmodel, ECO mat, kussen en klein model. Alle producten hebben een goede werking. De ECO mat heeft een vulling van kokosvezels en is hierdoor duurzamer dan de gewone spijkermat met een vulling van foam. Het kussen is een perfecte aanvulling op de spijkermat en vormt, door de flexibele vulling van boekweitkaf, naar elk lichaam. Het kussen kan in hoogte bepaald worden door vulling uit het kussen te halen. Meer informatie over de verschillende modellen vind je hier

Benieuwd naar de verschillende modellen en kleurvariaties van de spijkermatten? 
Bekijk hier ons aanbod van de spijkermatten in de webshop 


Gebruik de spijkermat voor de rug

De rugligging is de meest gebruikelijke positie op de Flowee mat. Er zitten veel zenuwen in de rug en deze beïnvloeden ons hele lichaam. Deze lighouding heeft dan ook het beste effect. Leg de mat op een vloer, bed of bank.  Gebruik eventueel het spijker kussen onder je hoofd om comfortabel te liggen en de drukpunten in de nek/schouders ook goed mee te pakken. Ga voorzichtig met je rug op de mat liggen en verdeel je gewicht gelijkmatig. De eerste minuten zal je een bepaalde pijn ervaren wat al snel verdwijnt. Adem op een rustige manier en ontspan. Indien de mat bij de eerste keren gevoelig aanvoelt, kan je een dun T-shirt aantrekken of een dun laken over de mat leggen. Zelfs als je een lage pijngrens hebt dan kan je de Flowee prima gebruiken. Het is belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Na enkele keren de mat gebruikt te hebben ontstaat er een geleidelijke gewenning waarna je de mat alsnog zonder tussenlaag kan gebruiken.

De meeste gebruikers ervaren al bij de eerste keren een gevoel van rust en ontspanning. Na een aantal minuten ervaar je een warm gevoel of tintelingen, dit is het gevolg van een verhoogde bloeddoorstroming. Bouw het gebruik van de spijkermat langzaam op. De eerste keren 10-15 minuten, daarna naar eigen inzicht opbouwen. Voor het effect is 15 à 30 minuten voldoende, langer mag ook. Het in slaap vallen op de mat is door de diepe ontspanning niet ongebruikelijk. Door de Flowee spijkermat kan je dieper gaan slapen, hierdoor krijg je een betere nachtrust en word je uitgerust(er) wakker. 


 

Gebruik de spijkermat voor de voeten

Heb je na een dag lopen of staan last van vermoeide voeten? Leg de mat op de vloer neer, ga op een stoel zitten en ga met je voeten (met of zonder sokken) op de mat. Druk zachtjes met de voeten op de "spijkers" en ervaar de verkwikkende prikkelingen van de Flowee spijkermat. Je kunt helemaal zelf bepalen wat prettig en aangenaam voelt. Door de doorbloeding en al je zenuwuiteinden in de voetzolen te stimuleren verdwijnt de vermoeidheid snel uit de voeten.


Gebruik een spijkermat kussen voor de nek en schouders

Last van (spannings-)hoofdpijn, migraine of heb je stijve nek- en schouderspieren? Gebruik dan het Flowee spijkermat kussen en ga met je nek en/of schouders er 15 minuten op liggen. Je kan het kussen ook goed gebruiken op de bank. Lees hier meer over de toepassing voor hoofdpijn vermindering. Ook met je achterhoofd op het kussen liggen kan lekker en ontspannend zijn.
Tip! Voor mensen met weinig haar kan een dunne stof ertussen prettig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let op: Gebruik de spijkermat niet wanneer je zwanger bent, bij hartproblemen en pas op bij bloedstollingsproblemen en moedervlekken. Voor meer informatie kijk hier.

Bekijk hier de video over het gebruik van de spijkermat en de voordelen:

Nog wat extra tips lezen? Over het gebruik en een langere levensduur van de mat? Lees ze hier

Of bestel jouw spijkermat bij Flowee!

© 2010 - 2022 Flowee - Relax your senses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel