Gebruik en werking spijkermat Flowee

Download hier onze uitgebreide Gebruiksbeschrijving van de Spijkermat & Tips. 


Hoe kan je de Flowee spijkermat gebruiken?

De 3 meest gebruikte posities zijn de rug, de nek en voeten. Deze zijn eenvoudig toe te passen en hebben ook het grootste effect. De Flowee kan je op vrijwel het gehele lichaam gebruiken. Dit kan je als je meer ervaring hebt zelf ontdekken. De mat is zowel bij het wakker worden, overdag tussendoor of voor het slapen gaan te gebruiken.

Gebruik voor de rug

De rugligging is de meest gebruikelijke positie op de Flowee mat. Er zitten veel zenuwen in de rug en deze beïnvloeden ons hele lichaam. Deze lighouding heeft dan ook het beste effect. Leg de mat op een vloer, bed of bank.  Gebruik eventueel een kussen onder je hoofd om comfortabel te liggen. Ga voorzichtig met je rug op de mat liggen en verdeel je gewicht gelijkmatig. De eerste minuten zal je een bepaalde pijn ervaren wat al snel verdwijnt. Adem op een rustige manier en ontspan. Indien de mat bij de eerste keren gevoelig aanvoelt, kan je een dun T-shirt aantrekken of een dun laken over de mat leggen. Zelfs als je een lage pijngrens hebt dan kan je de Flowee prima gebruiken. Het is belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Na enkele keren de mat gebruikt te hebben ontstaat er een geleidelijke gewenning waarna je de mat alsnog zonder tussenlaag kan gebruiken.

De meeste gebruikers ervaren al bij de eerste keren een gevoel van rust en ontspanning. Na een aantal minuten ervaar je een warm gevoel of tintelingen, dit is het gevolg van een verhoogde bloeddoorstroming. Bouw het gebruik van spijkermat langzaam op. De eerste keren 10-15 minuten, daarna naar eigen inzicht opbouwen. Voor het effect is 15 a 30 minuten voldoende, langer mag ook. Het in slaap vallen op de mat is door de diepe ontspanning niet ongebruikelijk. Door de Flowee spijkermat kan je dieper gaan slapen, hierdoor krijg je een betere nachtrust en word je uitgerust(er) wakker.

Gebruik voor de voeten

Heb je na een dag lopen of staan last van vermoeide voeten? Leg de mat op de vloer neer, ga op een stoel zitten en ga met je voeten (met of zonder sokken) op de mat. Druk zachtjes met de voeten op de "spikes" en ervaar de verkwikkende prikkelingen van de Flowee spijkermat. Je kunt helemaal zelf bepalen wat prettig en aangenaam voelt. Door de doorbloeding en al je zenuwuiteinden in de voetzolen te stimuleren verdwijnt de vermoeidheid snel uit de voeten.

Gebruik voor de nek en schouders

Hoofdpijn of heb je de nek en schouders vast zitten? Gebruik van het Flowee spijkermat kussen en ga met je nek en/of schouders er 15 minuten op liggen. Lees hier meer over de toepassing voor hoofdpijn vermindering. Ook met je achterhoofd op het kussen liggen kan lekker en ontspannend zijn. Tip!  Voor mensen met weinig haar kan een dunne stof ertussen prettig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flowee is een trendy acupressuurmat of spijkermat die je in balans brengt. De Flowee spijkermat kan je op verschillende  manieren gebruiken. Door het het gebruik van de mat ervaar je energie, goede ontspanning, een betere nachtrust en vermindering van hoofd- en spierpijn. De geweldige werking van de acupressuurmat heeft zijn oorsprong in India. De bekende spijkerbedden uit dit land zijn de inspiratiebron geweest voor de ontwikkeling van deze matten. Door de meer dan 5000 ‘puntjes’ op de mat worden de zenuwuiteinden en bloedsomloop van het lichaam gestimuleerd. Het lichaam maakt hierdoor zelf de ‘feel good’ hormonen oxytocine en endorfine.

Deze hormonen zorgen voor ontspanning, pijnverlichting en een gevoel van euforie. Een goede doorstroming van energie is de basis van onze gezondheid, het houdt ons lichaam en geest in balans.

Benieuwd naar de verschillende modellen en kleurvariaties van de spijkermatten? 
Bekijk hier ons aanbod van de spijkermatten in de webshop 

 

 

© 2010 - 2021 Flowee - Relax your senses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel